Kako je Zapad našao način da zaradi na đukelama što mi bacamo u smeće?


Kako je Zapad našao načina da zaradi na đukelama što mi šutamo u smeće?

žrtve crnog tržišta

Ilegalni transporti

Na području Hrvatske, te posebice zemalja s područja Balkana već više od jednog desetljeća odvija se organizirano krijumčarenje i preprodaja napuštenih životinja koje se skupljaju u brojnim uglavnom azilima uglavnom bez dozvole za rada, a zatim prebacuju u Zapadnu Europu gdje se za nekoliko stotina eura prodaju za različite protuzakonite rabote.

Ruta je uvijek ista. Psi i manji broj mačaka vozi se putem ilegalnih transporta put Njemačke uz pomoć većeg broja osoba, organizacija i institucija koje nelagalnu aktivnost svjesno i aktivno podupiru.

No ne uvozi se put Njemačke samo visok broj napuštenih pasa i mačaka iz Hrvastke, organizirano se svakog tjedna dopremaju veće količine pasa iz Hrvatske, Srbije, CrneGore,Bosne. Mađarske,Poljske, Italije, Rumunjske,Španjolske,
Portugala, Bugarske,Moldavije, Ukrajine, Cipra, Turske, Grčke, Egipta i Sjeverne Afrike, Maldiva etc:
Uvidom u registar TASSO dobije se procjena da se godišnje upiše do 500 000 pasa o kojima se naknadno ne zna više ništa. Lokacija ev. udomljenja se drži u tajnosti što otvara prostor sumnji.

Nešto se pasa sigurno proda preko interneta ili privatnih azila uglavnom štenad, mladi psi što nalikuju na rasne ,a najveći broj pasa koristi se za crno tržište industijre krzna, ispitivanje u laboratorijima i okrutnu vivisekciju, no jednaku su traženi i zbog drugih okrutnih namjena poput borbe pasa, žive hrane divljim životinjama ili ispitivanja učinkovitosti kemijskih, vatrenih oružja i raznih streljiva

Njemačka i Austrija služe kao tranzitne zemlje većem broju krijumčara, a životinje se cargo prijevozom šalju po cijelom svijetu u SAD, tamo gdje je potražnja velika.

Cijelim poslom upravljaju članovi tzv „pseće mafije“ koji organiziraju pronalazak životinja, njihovo prebacivanje i smještaj u ilegalne sabirne centre u Europi nakon čega preprodaju i ostvaruju golemu zaradu.

Nažalost, sumnje o ovom stravičnom poslu do sada su iznošene više puta, ali nikoga od nadležnih službi i institucija u našoj zemlji, odnosno policiji nisu zaintrigirale.

Jednostavno svijest o životinjama i njihovoj dobrobiti nije razvijena, a sve to sudionicima lanaca tzv #dog dealerima“ samo olakšava posao.

Još je tragičnije da u preprodaji zapravo direktno i indirektno sudjeluju upravo ljubitelji napuštenih životinja koji ih bezobzirno iskorištavaju. Oni pritom ostvaruju dvostruku zaradu jer istovremeno od građana prikupljaju donacije kroz novac i hranu, a najčešće su svi financirani i direktno iz gradskih i općinskih proračuna. Svojedobno su svi psi iz Udruge “Spirit, Zagreb” otišli put Njemačke i Austrije, velika većeina Udruga to radi i dan, danas.
Malobrojni se odupiru ovom trendu

Njihovi pošteni kolege o toj temi uglavnom iz straha ne žele govoriti, a često nemaju konkretnih dokaza pa se ne žele izlagati riziku i prozivanjima.

Prema podacima do kojih smo došli istražujući ovu temu psi se u Europi preprodaju za iznose od 250 do čak 380 eura, dok je prosječna cijena mačaka oko 180 eur.  Da pojedinac ili organizacija mjesečno proda minimum  100 komada  uvezenih pasa ostvaruje mjesečno zaradu od 3500 EUR po transportu , neprijavljenog novca.

Trgovina psećim i mačjim mesom

Internet je danas postao raj za krijumčare.

No i sasvim legalne aktivnosti prodaju i kupuju robu putem interneta. Možete naručiti i pseće meso.
Porcije psećeg bataka, tranžiranog mesa ne veliko ili malo , možete danas naručiti putem web portala Puppy Beef. com . Dostava zajamčena.
http://www.puppybeef.com/recipes.phpuppy Beef.com

Klaonice su otvorene diljem svijeta, a jedna od većih i u Istočnoj Europi.

Trgovina krznom pasa i mačaka posebna je tema kojoj ćemo ubrzo posvetiti posebnu temu –

Trgovina životinjama

Istražujući ovo temu došli smo do brojnih indicija o tome kako samo na području Hrvatske djeluje veći broj  „dog dealera“ koji se pod paravanom dobročiniteljstva i udomljavanja zapravo bave trgovinom psima, no za prikupljanje konkretnih dokaza potrebna je službena istraga i to na međunarodnoj razini.

Trgovina životinjama izuzetno je uhodan posao koji sudionicima i preprodavačima donosi ogromnu zaradu koja je  u ovim teškim vremenima na prvom mjestu i zbog koje nitko ne mari za moral. Štoviše mnogi misle kako time čine korist društvu jer ulicama ne šeću psi lutalice, a idu toliko daleko da tvrde kako te životinje barem ne umiru od gladi i bolesti. Uglavnom, većina napuštenih pasa i mačaka na različite ilegalne načine prevozi se u Austriju, odnosno Beč koji je prema tvrdnjama medija centar tzv „pseće mafije“. No, isto tako životinje se preko Slovenije prebacuju u Italiju i Njemačku, te Nizozemsku i ostale zemlje.

Prema podacima do kojih smo došli osim u Hrvatskoj sa područja bivše Jugoslavije , trgovina napuštenim životinjama, odvija se  u Bosni  i Srbiji i Crnoj Gori, a spominju se još i Mađarska i Rumunjska iz bližeg susjedstva.

Kada se prebace u Europu psi i mačke se smještaju u tamošnje ilegalne sabirne centre iz kojih se zatim prodaju u različite svrhe. Tek jedan mali dio životinja se udomi, no to je samo paravan i izlika za stvarni motiv njihova prebacivanja u Europu.

Kao što smo naveli, vjerujemo da se  psi , ukoliko se ne duome prebacuju u raznorazne laboratorije u kojima se nad njima vrše brutalni pokusi i svakakva ispitivanja i eksperimentiranja u kojima uglavnom trpe nezamislive patnje i boli i završavaju smrću. Ako i slučajno prežive pokus naknado ih se ubija jer više nisu zdravi i podobni za nove eksperimente. Neki se psi i mačke dodatno iskorištavaju u neke druge svrhe pa se tako spominju i vojne baze i poligoni na kojima se na nad njima ispituju efekti novih vrsta streljiva, odnosno raznog vatrenog i drugog oružja. Također se prodaju za ilegalne borbe pasa, a jedan dio prodaje se i lovcima koji ih koriste kao žive mamce na svojim čekama

Dileri za opskrbu laboratorija

U cijelom poslu postoji zapravo više vrsta dilera.
Neki su se „specijalizirali“ za opskrbu laboratorija i to čak legalno i takvi najbolje zarađuju.

Uz pse iz utgoja, primjer je uzgajivačnica Green Hill iz Brescie u Italiji koja je najveća uzgajivačnica beaglova za laboratorije u ovom dijelu Europe , jedan štenac plaća se do 600 Eur , sve su popularniji mješanci. Manje koštaju.

Kliknuvši na formular u prilogu Lab animal časopisa možete naručiti psa ili mačku za potrebe vivisekcije.
LINK : http://guide.labanimal.com/guide/LA2012_BG.pdf

Uz psa ili mačke iz uzgoja, moguće je naručiti i tzv. random psa ili mačku. Ukoliko vam treba trudna ženka, označite E, ako vam treba “obična” mačka označite kvačicom na stranici 2.
Časopis ima 3 tisuće pretplatnika iz Europe i 15 000 iz Sad-a. Svi su oni potencijalni kupci za pse i mačke iz hrvatskih azila koje nitko neće udomiti, vlasnici su ih se odrekli, a vješti su “poduzetnici” izvezli iz zemlje pod svetim izgovorom :”udomljen!”

Unatoč tomu da je R Hrvatska zabranila uporabu mješanaca u istraživačke svrhe ,a EU direktivom 63 potvrdila svjetonazor , na dan 08.09. 2010. EU je ponovo otvorila prostor za legalno korištenje napuštenih životinja po
laboratorijima usvojivši amandman čime se njihova uporaba dozvoljava ukoliko to procedura zahtjeva.

Strahote po laboratorijima , Životinje pate neviđene muke


Trgovina štencima i mladim, atraktivnim psima

Neki dileri fokusirali su se na atraktivne i mlade pse koje povoljno nabavljaju na istoku, dok neki rade sa svim životinjama i najčešće imaju svoje „privatne azile“, u garažama, dvorištima i pune ih psima sa istoka koje su dobili badava samo uz obećanje da će im pronaći udomitelja.

Upravo takva vrsta dilera najčešća  je u Hrvatskoj. Na Internetu, a ponajviše raznim njemačkim portalima postoji na tisuće oglasa pasa iz Hrvatske, Bosne. Srbije.. koji se prodaju, a cijene se kreću u rasponu od 200 do 350 Eura., dok mačke dosežu iznos od oko 180 Eura
Ovdje, se kod nas ( Hrvatska, Bosna, Srbija nabavljaju za jeftine novce i “tamo” prodaju za skuplje.
Naravno, riječ je o ilegalnoj aktivnosti što zakon kažnjava ukoliko počinitelje ulovi sa “plijenom” u rukama.

Vrlo često se iz njemačkog tiska može čitati o takvim “ulovima”, nedavno sa ekipom iz Zagreba od kojih je jedna od dilerica, gastaarbajterica iz Njemačke sa razgranatom mrežom dobavljača napuštenih pasa i mačaka iz  Hrvatske, pred koju godinu  Hrvatskoj proglašena volonterkom godine. O apsurda.
Pred kratko vrijeme ih je njemačka policija ulovila na autoput sa automobilom punim pasa i jednom mačkom; ulovila,popisala,kaznila,pse na par dana oduzela, no dileri su se -obzirom da nitko iz Hrvatske protiv njih nije podigao prijavu – izvukli sa novčanom kaznom, pokupili pse, odvezli u nepoznatom pravcu i nastavili sa “poslom!”

PRIMJER OGLASA , proddaje grupe napuštenih pasa prethodno iz hrvatskih azila ,
ilegalno prebačeni za Njemačku gdje sepro nude na prodaju  putem njemačkog web oglasnika
( mladi psi, štenci ali i seniori )
Vidi originalan oglas br. 1 , priložen na dnu teksta

Treba priznati da ima i oglasa koji poklanjaju životinje, no vrlo mali broj ali što je indikativno kod takvih oglasa stoji obavezna napomenu da životinje ne daju dilerima što je još jedan dokaza da oni postoje i da je trgovina životinjama raširena.

K tome na nekim internet stranicama lpronašli smo napis kako azili koji posluju i sa Hrvatskom javno priznaju da ne žele poslovati sa dilerima za laboratorije!

Dakle, svjesni su njihova postojanja  U napomeni stoji ” Mi naše pse čuvamo od dilera tako da iznos udomiteljske naknade bude viši od tarife po kojoj dileri otkupljuju pse za laboratorijske namjene.“

Naravno da i Hrvatskoj uz velik broj volontera, velik broj napuštenih životinja, manjak azila, manjak akcije besplatne sterilizacije i kastracije, postoji određen broj dilera životinjama koji na ilegalnim transportima pasa i mačaka na ruti prema zapadu zarađuju lijepe iznose novca.

ITALIJA

Da su neke zemlje uz Njemačku i Austriju u  posljednje vrijeme postale svjesne problema i da se radi o vrlo organiziranom kriminalu svjedoči Italija koja je prošle godine u svoj kazneni zakon  „unijela“ djelo krijumčarenja pasa i za počinitelje predvidjela zatvor do 12 mjeseci i kaznu do 15 000 Eura. Naime, psi sa „istoka“ se u Italiji opskrbljuju lažnim EU putovnicama i potom preprodaju za višestruko veće cijenu od cijene koju bi mogli postići u matičnim državama

SLOVENIJA

O postojanju kriminalnih skupina koje se bave krijumčarenjem pasa pisali su i slovenski mediji  koji tvrde da se mješanci s prostora bivše države prevoze na zapad, a čak je glsnogovornik tamošnjeg USKOK-a potvrdio je da je u tijeku kriminalističko istraživanje koje se porovodi u suradnjii s policijom i carinom.

Slovenski su carinici, tijekom ožujka 2010. u tri  navrata zaustavili teretna vozila uglavnom njemačkih oznaka koji su pokušali krijumčariti pse iz Hrvatske  u njemu sudjelovale suradnice i azila s područja Rijeke.

Konkretno se radi o slučaju koji se dogodio na graničnom prijelazu Sečovlje kada je u zaustavljen kombi s 30-tak gladnih i žednih pasa, doslovno nabacanih u tovarni prostor. Kombi je vraćen za Hrvatsku

Uglavnom dvije mlađe žene koje koje su švercale pse surađuju sa Društvom za zaštitu životinja Rijeka i nalaze se na njihovoj listi Facebook prijatelja.

Kontaktirali smo Carinsku upravu Republike Slovenije u Kopru koja je preuzela postupak, a potvrdu smo zatražili i od Anite Leskovec, predstavnice za medije Policijske Uprave Kopar. Radi se o članicama njemačke Udruge Tierhilfe Kroatien Rijeka za koje je poznato da „čiste“ azil  u Viškovo,  azili Lunjo i Maza, Lič, Benkovac, Zadar, Šibenik

Također na graničnom prijelazu Fernetići , ožujak 2010.  usred bijela dana, oko 14 sati talijanski policajci zustavili slovački kamion koji je krijumčario 19 štenaca koji su imali lažne veterinarske knjižice na kojima je pisalo da su stariji od 3 mjeseca što je  najniža dobna granica dozvoljena zakonom ,a da bi se štene moglo uvesti u. Protiv prijevoznika je podignut optužni prijedlog radi falsificiranja knjižica, kršenja carinskih propisa, zdravstvenih propisa, kršenja zakona o zaštiti životinja, poreznih propisa.

Isti slučaj se pred par dana ( 20.01.2011.)  dogodilo sa psima iz Beograda , Srbija, koji su u okviru međunarodne skupine “kokošara”
prokrijumčarili 12 pasa iz Beograda za Njemačku. Među njima kuju sa slomljenom vilicom, veći broj štenaca koji još nisu otvorili oči, sve u jednom automobilu . Ulovila ih je policija, psi su smješteni u karantenu, podnijeta je prijava,a za dva s epsa još uvijek traga jer su ih prethodno negdje smjestili. Istraga je u tijeku
Ljudi koji su šverc pomagali iz Beograda hvale se da prelaze granicu jer “celebrtity” ima veze na granici.
Uglavnom, istara će otvoriti mnoga pitanja na koja se danas traži odgovor.
Poput najvažnijeg, kog vraga Njemci rade sa par stotina tisuča napuštenih pasa i mačaka koje godišnje uvezu- skrivečki?
Beč prijestolnica „pseće mafije“

Slučaj koji je šokirao Austriju

Austrijska policija tijekom 2009.  zaustavila je na autocesti u južnom Loipersdorf slovački kamion koji je prevozio 137 štenaca namijenjenih za Španjolsku. Zbog toga je incidenta parlamentarka Christiane Brunner,  ministrici unutarnjih poslova Maria Fekter,  postavila pitanje o krijumčarenju životinja.

Problemi azila u Njemačkoj

Najveći azil u ovom dijelu Europe je azil za napuštene životinje u Berlinu otvoren od 184. godine i u njemu radi čak stotinjak zaposlenika. Prime do 12 000 životinja na godinu i to isključivo napuštenih s područja Berlina. Njihov osnovni apel je da ne predaju životinju u azil, ukoliko ih moraju napustiti, nego da im pokušaju sami naći novi dom.

Prilikom prijema u azil , vlasnik mora platiti ulaznu naknadu obzirom da napuštena životinja može ostati mjesece ili godine u azilu prije nego bude udomljena, a službeni cjenik prilikom prijema životinje u azil za pse se kreće od 60 do 115 Eura, ovisno o zdravstvenom stanju, a za mačke od 20 do 65 eura. Za miševe, hrčke, činčile, kanarince, papige i ostale „sitnije“ ljubimce plaća se od 5 do 50 eura.

Svaki vlasnik životinje u Njemačkoj mora plaćati godišnju taksu koja nije mala , cca 100 EUR tako da stvarno treba postaviti pitanje što npr. rade mlade djevojke, Njemice koje godinama iz azila u Čakovcu, Vinkovcima, Benkovcu, Šibeniku izvlače na velik broj pasa i voze ih za Njemačku?
Tko ima plaća takse? Kako?
Tko je tržište? Pravo tržište, ne izgovor udomljenja?!

Zašto te iste njemačke “Udruge” ne prodaju putem weba pse i mačke iz njemačkih azila?

Postavite si par pitanja i potražite odgovor kada slijedeći put stignu po transport

Njemačka, svjesna krijumčarenja

No da je Njemačka svjesna velikog problema ilegalnih transporta napuštenim ljubimcima Istočne i Jućne Europe od
( nota bene ) strane njemačkih državljana (!)  svjedoči i novinarka web portala Charity watch.de Karin Burger
u tekstu ( vidi link http://www.charitywatch.de/index.asp?id=1635 )
objavivši tekst UPUTA kako razlikovati “dobre organizacije od loših”, kad je riječ o udomljivanjima na ” zapad”

Cjelovit tekst možete pročitati u prilogu ali glavne okosnice naglašavaju da treba biti oprezan kad netko od vas traži donacije na podlozi “krvavih” priča bez puno argumenata.
Organizacije koje mogu osigurati sigurnost legalnog udomljenja tzv. inozemnom psu u Njemačkoj su registrirane za takvu djelatnost; predstavljaju je kao takve; imaju javno objavljene podatke o nadzornim tijelima; imaju odijeljena nadzorna i upravna tijela, imaju veći broj uposlenika od 2-3, uposlenici nisu među sobom u rodu; imaju veterinarsku službu odnosno ugovor sa takvom; standardizirana vozila za prijevoz, imaju službene azile ,a ne improvizirana dvorišta,
registriani su za rad na općem dobru i u posjedu su certifikata za primanje donacija;visoko su profesionalni u svom odnosu do smještaja, liječenje, socijalizacije i udomljavanja napuštenih životinja, apsolutno su transparentni u poslovanju te podacima o skrbi oko životinja, odgovaraju na dopise, otvoreni su za posjete i kontrolu jer ako im pomažeš rad imaš pravo i na uvid…..a sve ostalo zove na velik oprez jer po Odluci Njemačke federalne Vlade sve ostalo poziva na oprez,a pojedinci i organizacije koji s eprestavljaju kao takvi, a odvoze veći broj napuštenih životinja put Njemačke spadaju u komercijalnu djelatnost, moraju registrirati komercijalnu djelatnost …

Ukoliko sve to ne poštuju ( op.a. ) spadaju u ljude koji ilegalno transportiraju na tisuće životinja put nepoznatog, u novi jad i bijedu samo sada na tlu Njemačke ili neke druge države u koju će ih proslijediti.

NOTA BENE:

Njemačka – druga zemlja iza Francuske u EU po broju pokusa na životinjama

Tabela

Link :http://www.datenbank-tierversuche.de/deutschland/index.php4

lINK : uvid u podatke  http://www.datenbank-tierversuche.de/

BESPLATNE AVIONSKE KARTE AKO PREVEZETE NAPUŠTENOG PSA IZ EGIPTA ili Nepala …

Kao šlag na torti teorije da postoji profitabilno tršite koje troši velik broj napuptenih pas auvezenih (ilegalno ) u zemlje Zapadne Europe dolazi spoznaja da Njemačka Društva za zaštitu životinje nude besplatne avio karte u neograničenim količininama i za sve destinacije ukoliko odglumite da je pas vaš i odvezete ga za Njemačku, Austriju ili Švicarsku!
Ili to isto uradite za nepoznatu mačka pa ih prijavite kao vašeg kućnog ljubimca na nekom od aerodroma svijeta. 😮

LINK http://www.flugpate.com/was.php

Na aerodromu ćete se samo slatko nasmiješiti cariniku i izjaviti :”da, to je moj Muki ili Kuki!” 😀 Samo to se od vas očekuje

Nemate nikakvih troškova, napominju Organizatori,a njihovi ljudi dovedu životinju umjesto vas do prtljažnika i sačekaju vas na destinaciji  i preuzimaju i odvoze i više ništa ne znate! I nemojte pitati jer vam ionako neće ništa reći .;)

C’mmon ljudi, ja stvarno vjerujem u ljubav prema životinjama ali da će netko platiti kartu samo zato da mu prokrijumčarim psa ili mačku u zemlju to mi već miriše na nešto što iza sebe ima kasu punu novaca, a to sasvim sigurno nisu siromašni volonteri.

Velik broj ljudi posve emocionalno i nesvjesno ulazi u polje organizacije masovnih transporta napuštenim životinjama Hrvatske put Njemačke ali velik je broj lešinara koji dobro znaju šta rade i sa tom se vrstom biznisa bave vrlo ozbiljno i vrlo nelegalno.

CARGO letovi napuštenih pasa iz Rumunjske put SAD-a su za posebnu temu. Uskoro se najavljuju i iz Sarajeva, Bosna

Institucije na vama je red.

Zaključak


A
peliram na ljude da ne ostavljaju svoje životinje.
Brinite se za njih kao za člana obitelji.
Sterilizirajte, kastrirajte i smanjite broj jer šinteraji su puni, kupuju se novi psi, bacaju mačke, a belosvetski kokošari će uvijek naći načina da zarade na tuđoj muci.
Ne šaljite nasumice i nekontrolirano veliki broj životinja preko granice jer oni će tamo biti otpad isto kao i ovdje pa ako već moraju mrijeti osigurajte im to bezbolno i dostojanstveno i na rodnoj grudi. Ne šaljite ih u ruke krijumčara,a svoje krijumčare izbacite iz redova volontera-zaštitara.

Imamo lijepe pse, pametne pse, umiljate mace, dovoljno resursa i pameti da razvijemo organizaciju unutar matične države koja će i njima osigurati kvalitetu života.

I ZA KRAJ

PRIMJER TIPIČNOG OGLASA : psi iz nekog xy hrvatskog azila se u Njemačkoj prodaju za 220 Eur po psu, mladi, stari svejedno, bez fotografije, samo da se proda

Kopija originalnog oglasa

nzeigen aus dem Archiv
Ort Preis Anzeigentext Datum
Eschenburg 220,- Tierhilfe Kroatien viele Hunde
suchen ein Zuhause sehr viele Hunde suche ein Zuhause. Welpen, Junghunde und auch Senioren., FP 220 Euro,
Both comments and trackbacks are currently closed.

Komentari

  • Amela Kisija-Wüstenberg  On 28 siječnja, 2012 at 12:29 pm

    Mislim da sam primorana da ovaj text sa toliko dezinformacija prijavim organizacijama za zastitu zivotinja ( u Njemackoj) koje ovdje spominjete,prozivate…..Nije valjda da netko moze da vjeruje u vas napisani text. Upravo sam ga procitala. Zivim u Njemackoj i poznajem realno situaciju. Zasto bi neko kupovao macke po 180 Eura kada ih ovdje ima na svakom koraku.Druga stvar,ovo sto pise jedna neprofesionalna novinaraka ili novinar je cista laz.Ne kazem da je sve seriozno sto se desava,ali o organizacijama koje se bore za zastitu zivotinja ovako nesto napisati je vise nego skandalozno.Novinarka je jos postavila linkove na njemackom.Na kraju texta se spominje da je sve placeno…cak i avionska karta onom koji zivotinju transportuje.Ono sto stoji na strani te organizacije je da placaju transport za zivotinju,a ne za osobu koja je transportira.To ne stoji nigdje…Cista propaganda. Svaka zivotinja koja udje je registrovana…osim ako je usla na crno. Cip kontroliraju na granici…Uzasava me ovakav text i lazi.Ovaj text ide u prilog onima koji zivotinje ionako ne vole… 😦 ((( Sta je pisac htio da kaze? Da sve one osobe koje se bore za zivotinje na Balkanskim prostorima jos i pare zaradjuju,jer zivotinje prodaju.To je poenta ovoga texta,a ne sazaljenje sa zivotinjama. Tragedija!Zalosno je ….
    Domovi za napustene, azili su i ovdje puni…..pa zasto se sve te silne mace i psi ne prodaju kada se moze tako dobar posao napraviti!

    Ne kazem da nema kriminalaca koji se bave tako prljavim poslom.

  • Christian Wüstenberg  On 28 siječnja, 2012 at 12:32 pm

    Da wir nun schon länger in dem Bereich wirken (Schwerpunkt Bosnien) können wir erahnen, was mit solchen Berichten erreicht werden soll. Hauptsächlich geht es wohl darum, den Tierschutz zu diffamieren und so die zarten Anfänge zu zerstören, um wieder zu den alten Tötungen zurück zu kommen, an denen viele Menschen früher ihr Geld verdienten. Es ist nicht auszuschließen, dass auch im Bereich Tierschutz kriminelle Machenschaften vorkommen. Doch die Diffamierung tausender Ehrenamtlicher, Privatleute und Tierschutzinitiativen und -vereine ist ebenfalls eine kriminelle Handlung.

  • nemanja  On 28 siječnja, 2012 at 1:14 pm

    gde
    mogu
    da
    se
    interesujem
    za
    haskija

  • Kritika  On 28 siječnja, 2012 at 1:51 pm

    Mislim da sam primorana da ovaj text sa toliko dezinformacija prijavim organizacijama za zastitu zivotinja ( u Njemackoj) koje ovdje spominjete,prozivate…..Nije valjda da netko moze da vjeruje u vas napisani text. Upravo sam ga procitala. Zivim u Njemackoj i poznajem realno situaciju. Zasto bi neko kupovao macke po 180 Eura kada ih ovdje ima na svakom koraku.Druga stvar,ovo sto pise jedna neprofesionalna novinaraka ili novinar je cista laz.Ne kazem da je sve seriozno sto se desava,ali o organizacijama koje se bore za zastitu zivotinja ovako nesto napisati je vise nego skandalozno.Novinarka je jos postavila linkove na njemackom.Na kraju texta se spominje da je sve placeno…cak i avionska karta onom koji zivotinju transportuje.Ono sto stoji na strani te organizacije je da placaju transport za zivotinju,a ne za osobu koja je transportira.To ne stoji nigdje…Cista propaganda. Svaka zivotinja koja udje je registrovana…osim ako je usla na crno. Cip kontroliraju na granici…Uzasava me ovakav text i lazi.Ovaj text ide u prilog onima koji zivotinje ionako ne vole… 😦 ((( Sta je pisac htio da kaze? Da sve one osobe koje se bore za zivotinje na Balkanskim prostorima jos i pare zaradjuju,jer zivotinje prodaju.To je poenta ovoga texta,a ne sazaljenje sa zivotinjama. Tragedija!Zalosno je ….
    Domovi za napustene, azili su i ovdje puni…..pa zasto se sve te silne mace i psi ne prodaju kada se moze tako dobar posao napraviti!

    Ne kazem da nema kriminalaca koji se bave tako prljavim poslom.

    • cuverkuca  On 1 veljače, 2012 at 1:29 pm

      Poštovana,
      uvažavamo pravo na mišljenje kao i pravo na prijavu no savjetujemo da provjerite prije negoli optužite nekog za širenje dezinformacija.
      Naime, velik broj uličnih i/ili azilskih mačaka se iz Hrvatske preveze put Njemačke i zatim prodaje putem web oglasnika za TOT cifre do 180 Eur po mački u režiji privatnih lica sa stanovanjem u Njemačkoj.

      Kada to više nisu mačka ili dvije, nego višegodišnja djelatnost uvijek istoh osoba koje posluju sa “mačkama iz više država ” otvara se put u pretpostavku da je riječ o komercijali, a istog stava je i “sud” na čije se mišljenje pozivamo.

      Ukoliko upišete po tražilicama njemačkih web portala pojmove :” mačka, prodaja, hrvatska ” dobiti ćete i sami uvid u materiju kroz velik broj oglasa sa komercijalnom osnovom

      Molimo da pritom uvažite kreiterije razliku između komercijale i legalnog udomljavanja

      Hvala

  • Mirjana  On 28 siječnja, 2012 at 2:16 pm

    Ne mogu vjerovati sokirana sam, tim gore sto znam da iz Banja Luke isto tako putuju psi za nekakvu Italiju ili vec neki raj gdje ce ih neko udomiti. A sve placeno! Mislim da bi to konkretno za Banja Luku trebalo provjeriti preko Udruge o zastiti zivotinja!

  • Nezavisni Aktivisti RS  On 28 siječnja, 2012 at 5:38 pm

    Ovo je poznanica za mnoge koji su vec dugi niz godinama u takozvanom “zastitarskom” poslu.. Prijavljivali smo ovakve slucajeve ali na zalost kako su nam drzave klimave tako se i prijave olako “zagube”. Ne preostaje nam nista drugo no da uzmemo stvar u svoje ruke i da resimo sve ovo medju-sobom.. na koji nacin, svako ce se setiti vec nekog nacina- najvaznije je “brandovati”, “oznaciti ” ljude koji se bave ovim svercom, javno ih prikazati- kako bi svi znali ko su oni i kako ne bi psi i macke dolazili u njihove ruke. Na zalost, gde je novac tu su i prevare, gde je muka tu su i prevaranti, i uvek ce ih biti. Oprezno, oprezno uvek, to je ono sto svako moze da ucini- ne predajte psa ili macku bilo kome- a i oni koji vam se cine kao “dobra opcija” proverite ih nekoliko puta. A sto se tice ovih koji pisu da nemacka nema takve ‘akcije” , molicu ih da se sete da je i Ausvic porican, da je progon jevreja porican, da je cak i okupacija poricana..medjutim Nurnberg i sudjenje na kraju- povukli su nogu u otvaranju istine- dakle, nije nemacka zlato od zemlje.. imaju zlata- ali ona sto su opljackali od ostalih kroz ratove. dakle, odakle im da plate, eto odakle.. a mi sa ovih prostora- jadni i mizerni, mi varvari..kako nas nazivaju, nismo bas pali sa marsa.. dolijacemo i mi njima i spreciti da se ovakve “akcije” odvijaju.

  • Nezavisni Aktivisti RS  On 28 siječnja, 2012 at 5:43 pm

    @kritika,
    naravno da nisu svi zli, naravno da postoje ljudi koji zaista vole i brinu o zivotinjama, medjutim kako se manipulise decom, bolesnima svuda u svetu tako se manipulise i u ovoj sferi.. uvek je bilo prevaranata gde je bilo bede i mizerije.. jedino informisanost o tome moze nam pomoci da stanemo na put ovakvim radnjama i malverzacijama.
    pozdrav

  • Kako je Zapad našao način da zaradi na đukelama što mi bacamo u smeće?  On 29 siječnja, 2012 at 4:39 pm

    Dear Mrs. Kervatin and “Company”,

    it would not help, if I began now to tell You about the so called “facts”, that You and all Your helpers are spreading using facebook, internet sites a.s.o.
    There is really no need for me, or my organisation “Lunjo i Maza” to defend ourselves for what we do..we never ever committed any kind of crime,animal trading,selling, giving animals for animal testing, for chinese restaurants …!

    May I quote from Your “report”:

    “Kontaktirali smo Carinsku upravu Republike Slovenije u Kopru koja je preuzela postupak, a potvrdu smo zatražili i od Anite Leskovec, predstavnice za medije Policijske Uprave Kopar. Radi se o članicama njemačke Udruge Tierhilfe Kroatien Rijeka za koje je poznato da „čiste“ azil u Viškovo, azili Lunjo i Maza, Lič, Benkovac, Zadar, Šibenik”

    OK, please let us join all the informations, the slovenian customs gave to You: what concretely told You this Mrs. Leskovec about us..for what they have accused us ?.Give me please written and certified statements by this member of police in Koper.

    And further:
    “SLOVENIJA
    O postojanju kriminalnih skupina koje se bave krijumčarenjem pasa pisali su i slovenski
    mediji koji tvrde da se mješanci s prostora bivše države prevoze na zapad, a čak je glsnogovornik tamošnjeg USKOK-a potvrdio je da je u tijeku kriminalističko istraživanje koje se porovodi u suradnjii s policijom i carinom.”

    You named our organistion in the context of dog smuggeling, call us “criminal group”…and so on.
    This fullfills the offence of slander, and I insist that You and Your accomplice Mrs. Karin Burger will take back ALL Your accusses against our society or against members of the society ( in every medium, You spread it) and…and don’t forget to delete all the published links, in wich we were noted in the context of animal trading a.s.o.

    Slander, libel, insult, lieing, discredit of people and their reputation is in fact a criminal offence…if You will not stop spreading false information, lies about ME, my colleagues an our society “Lunjo i Maza”, I will accuse You personally at the relevant autthorities.

    It is very interesting, how a few persons like You, Mrs. Kervatin, and You, Mrs. Burger are trying to delete the work of many poeple, whose only wish and intention is, to help animals.
    You spend such a lot of time in front of Your PC, writing lies and “half – truths”… why don’t YOU go on the street, to the animal shelters and help, where help is really needed ????

    I invite You to come and visit us, so that You can see with your own eyes, what and how we work…how we fight for animals, save abondend street animals…last year over 280 animals…they got vet.medical surgery, food, kastration, a good new home,mostly in Croatia, confermed by contract….. who of You, I ask You, would give so much of private time, private money and so on, LIKE WE DO?

    P.S: We don’t have a not legalized shelter..we have a little “Cat house” in our society rooms…COME AND SEE!

    Doris Petričić, volonteer “Lunjo i Maza”, Lovran

    P.P.S: Dear “Nezavisni Aktivisti RS “: You seem to have an ill understanding and opinion of the german people, to mention the “Nazi” time in a lot of Your postings only shows, that You mast be eaten by hate and frustration. As I am german, I can tell You:one of the strengths wappons of the Nazis was the denunciation…in this matter YOU are more than perfect.!!!
    Shame on You, how can You dare mentioning Nazis, Nuernberg….this is a like slap in the face of all the people who must die in the “3. Reich”, who had lost family, friends, their homes…ONE THING IS FOR SURE: YOU DIDN’T LEARN ANYTHING FROM HISTORY…not from the 2. world war, and not from the civil war in Your own country…You seem to have only hate and hate, and no respect for other people…and those are reasons, that there will be always be war , instead understanding and respect each other!

Trackbacks

%d blogeri kao ovaj: